Kuusiaidat

Luulitko että kuusiaidan kasvatus on ikuisuustyömaa? Tulet varmasti yllättymään iloisesti!

Tutustu kuusiaitoihimme ja huomaat, että tyylikkään valmiin kuusiaidan voi myös saada nopeasti! Kuusiaita taimet ovat isoja ja valmiiksi peittäviä.

Meiltä suunnittelu ja asennus avaimet käteen -periaatteella.

Nopea asennus

Ei valtavaa maansiirtoa

Rehevät taimet

Siisti lopputulos

Heti valmista tuuheaa kuusiaitaa, jopa 170cm korkeana!

Meidän kuusentaimemme

Kuusentaimet ovat kasvatettu  kangaspussissa, joka on neljän litran kokoinen. Kangasmateriaali kuusentaimille on kehitetty sellaiseksi, että kuusentaimien pienet juuret läpäisevät pussin ja kuusentaimen paksut juuret kehittyvät vahvaksi pussin sisällä. Tämä mahdollistaa sen, että kuusiaitataimet on helppo istuttaa ja siirtää kasvupaikasta toiseen, koska juuret eivät ole levinneet laajalle. Kuusiaidan istutus on nopeaa – kangaspussi poistetaan tai viilletään auki ja kuusentaimien juuret pääsevät leviämään nopeasti ja vapaasti maahan. Kasvatusmenetelmä on varma kuusiaidantaimille, ja siksi lupaammekin sille kasvutakuun. Eli jos kuusiaitataimi ei jostain syystä lähde kasvuun tai kuolee, tuomme uuden kuusentaimen tilalle seuraavana istusajankohtana.

Helppo asennus

Kuusiaidan istutus ei vaadi isoja konetöitä. Kuusille kairataan maahan 12-13 cm halkaisijalla ja 35 cm syvyydellä oleva reikä, johon kuusenaitataimi istutetaan. Tämä menetelmä pitää isommankin kuusenaitataimen pystyssä helpottaa tukemista. Maaperä voi olla lähes mitä vaan poislukien kivikko ja sora. Suosittelemme kuitenkin maan pehmennystä tai vaihtamista kuusia varten, jolloin takuumme kasvulle on voimassa. Kuusenaitataimet ovat muotoon leikattuja, joka tekee niistä tuuheita ja peittäviä. Kuuset vaativat ensimmäisenä kesänä reilusti kastelua juurtuakseen. Kuusiaidan leikkaus suoritetaan aina silloin kun kuuset eivät ole kasvussa. 

Helppoa, nopeaa ja tehokasta asennusta!

Erittäin nopeakasvuinen aita, joka kestää hyvin leikkaamista.

Lehtikuusiaita

Lehtikuusiaidan istutus ei vaadi isoja konetöitä. Kuusille kairataan maahan 12-13 cm halkaisijalla ja 35 cm syvyydellä oleva reikä, johon kuusenaitataimi istutetaan. Tämä menetelmä pitää isommankin kuusenaitataimen pystyssä ja ei vaadi tukemista. Maaperä voi olla lähes mitä vaan poislukien kivikko ja sora. Suosittelemme kuitenkin maan pehmennystä tai vaihtamista kuusia varten, jotta kasvutakuumme on voimassa. Kuusenaitataimet ovat muotoon leikattuja, joka tekee niistä tuuheita ja peittäviä. Kuuset vaativat ensimmäisenä kesänä reilusti kastelua juurtuakseen. Kuusiaidan leikkaus suoritetaan aina silloin kun kuuset eivät ole kasvussa. 

Istutus ajankohdat ja saatavilla olevat taimet

 Seuraava istutusajankohta on elo-syyskuussa 2023.

Suositeltu istutusväli kuusiaitataimille vaihtelee lajikkeen mukaan.

HINNAT SYKSYLLE 2023:

  • Metsäkuusi (picea abies) 80-100 cm (ruukku ja kotimainen) valmis kuusiaita hinta alkaen 22 € / kpl istutettuna. Taimet noudettuna Vantaalta alkaen 12 € / kpl. Suositeltu istutusväli kuusille 40-50 cm.
  •  Metsäkuusi (picea abies) 120-140 cm valmis kuusiaita hinta alkaen 35 € / kpl istutettuna. Taimet noudettuna Vantaalta alkaen 25 € / kpl. Suositeltu istutusväli kuusille 40-50 cm.
  • Lehtikuusi (larix x marchlinsii) 150-180 cm valmis kuusiaita hinta alkaen 40 € / kpl istutettuna. Taimet noudettuna Vantaalta alkaen 30 € / kpl. Suositeltu istutusväli lehtikuuselle 50-75 cm.

Hinnat sisältävät alv 24 %