Kuusiaidat

Luulitko että kuusiaidan kasvatus on ikuisuustyömaa? Tulet varmasti yllättymään iloisesti!

Tutustu kuusiaitoihimme ja huomaat, että tyylikkään valmiin kuusiaidan voi myös saada nopeasti! Kuusiaita taimet ovat isoja ja valmiiksi peittäviä.

Meiltä suunnittelu ja asennus avaimet käteen -periaatteella.

Nopea asennus

Ei valtavaa maansiirtoa

Rehevät taimet

Siisti lopputulos

Heti valmista tuuheaa kuusiaitaa, jopa 170cm korkeana!

Meidän kuusentaimemme

Kuusentaimet ovat kasvatettu patentoidussa kangaspussissa, joka on neljän litran kokoinen. Kangasmateriaali kuusentaimille on kehitetty sellaiseksi, että kuusentaimien pienet juuret läpäisevät pussin ja kuusentaimen paksut juuret kehittyvät vahvaksi pussin sisällä. Tämä mahdollistaa sen, että kuusiaitataimet on helppo istuttaa ja siirtää kasvupaikasta toiseen, koska juuret eivät ole levinneet laajalle. Kuusiaidan istutus on nopeaa – kangaspussi poistetaan ja kuusentaimien juuret pääsevät leviämään nopeasti ja vapaasti maahan. Kasvatusmenetelmä on varma kuusiaidantaimille, ja siksi lupaammekin sille kasvutakuun. Eli jos kuusiaitataimi ei jostain syystä lähde kasvuun tai kuolee, tuomme uuden kuusentaimen tilalle seuraavana istusajankohtana.

 

Helppo asennus

Kuusiaidan istutus ei vaadi isoja konetöitä. Kuusille kairataan maahan 12-13 cm halkaisijalla ja 35 cm syvyydellä oleva reikä, johon kuusenaitataimi istutetaan. Tämä menetelmä pitää isommankin kuusenaitataimen pystyssä ja ei vaadi tukemista. Maaperä voi olla lähes mitä vaan poislukien kivikko ja sora. Suosittelemme kuitenkin maan pehmennystä tai vaihtamista kuusia varten, jolloin takuumme kasvulle on voimassa. Kuusenaitataimet ovat muotoon leikattuja, joka tekee niistä tuuheita ja peittäviä. Kuuset vaativat ensimmäisenä kesänä reilusti kastelua juurtuakseen. Kuusiaidan leikkaus suoritetaan aina silloin kun kuuset eivät ole kasvussa. 

Helppoa, nopeaa ja tehokasta asennusta!

Erittäin nopeakasvuinen aita, joka kestää hyvin leikkaamista.

Lehtikuusiaita

Lehtikuusiaidan istutus ei vaadi isoja konetöitä. Kuusille kairataan maahan 12-13 cm halkaisijalla ja 35 cm syvyydellä oleva reikä, johon kuusenaitataimi istutetaan. Tämä menetelmä pitää isommankin kuusenaitataimen pystyssä ja ei vaadi tukemista. Maaperä voi olla lähes mitä vaan poislukien kivikko ja sora. Suosittelemme kuitenkin maan pehmennystä tai vaihtamista kuusia varten, jotta kasvutakuumme on voimassa. Kuusenaitataimet ovat muotoon leikattuja, joka tekee niistä tuuheita ja peittäviä. Kuuset vaativat ensimmäisenä kesänä reilusti kastelua juurtuakseen. Kuusiaidan leikkaus suoritetaan aina silloin kun kuuset eivät ole kasvussa. 

Istutus ajankohdat ja saatavilla olevat taimet

 Seuraava istutusajankohta on keväällä 2023.

Suositeltu istutusväli kuusiaitataimille vaihtelee lajikkeen mukaan. Tällä hetkellä kuusentaimemme tulevat Tanskasta, mutta jatkossa kuusenaitataimia saa Suomessa kasvatettuina ja eri kokoisina.

HINNAT KEVÄÄLLE 2023:

  • Metsäkuusi (picea abies) 100-125 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 32 € / kpl
  • Metsäkuusi (picea abies) 125-150 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 40 € / kpl
  • Serbiankuusi (picea omorika) 100-125 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 32 € / kpl
  • Serbiankuusi (picea omorika) 125-150 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 40 € / kpl
  • Hopeakuusi (picea pungens glauca – blue diamond) 125-150 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 52 € / kpl
  • Hopeakuusi (picea pungens glauca – blue diamond) 150-175 cm (ruukku) valmis kuusiaita hinta alkaen 62 € / kpl
  • Lehtikuusi (larix x marchlinsii) 150-180 cm valmis kuusiaita hinta alkaen 40 € / kpl

Hinnat sisältävät alv 24 %. Metsä-, lehti- ja serbiankuusilla sopiva istusväli on 60-75 cm. Hopeakuusilla 50 cm.

Ruukkukuusia myydään myös asiakkaiden itse istutettavaksi, kysy tarjousta kuusista toimitettuna!